دانش و فناوری

20 مورد از خطرناک ترین حشرات در جهان

میلیون ها حشره با گونه های مختلف در جهان وجود دارد که نقشی کلیدی در اکوسیستم کره زمین ایفا می کنند. هیچ راه بهتری برای گفتن این موضوع وجود ندارد، ما به حشرات برای بقا نیازمندیم. اگر چه بخش بزرگی از حشرات کره زمین برای انسان ها خطری ندارند، اما برخی از آن ها می توانند مشکلاتی برای ما ایجاد کنند. مشکلاتی مانند انتقال بیماری ها، سم خطرناک و یا حتی راه رفتن رو اعصاب با وز وز کردن! من شخصا خیلی به حشرات علاقه ای ندارم، گونه های خطرناک که دیگر جای خود را دارند! در این مطلب سایت لیست بیست با 20 مورد از خطرناک ترین حشرات در جهان آشنا خواهیم شد.

موریانه

موریانه

به طور کلی می توان گفت که موریانه ها خطری ندارند و نقش کلیدی در محیط زیست و رژیم غذایی برخی کشورها ایفا می کنند، اما وجود موریانه در یک منطقه زنگ خطری برای زیرساخت ها و ساختمان های آن ناحیه محسوب می شود.

شپش سر

شپش سر

شپش یک حشره بدون بال است که از پوست یا خون میزبان خود تغذیه می کند. به طور میانگین، میزبان های انسانی این حشره 15 گونه مختلف آن را در سر خود میزبانی می کنند. مانند موریانه ها زندگی صرف آن ها در میان پوست سر انسان خطر بزرگی محسوب نمی شود، خطر آنجا احساس می شود که بفهمیم این حشرات می توانند عامل انتقال بیماری هم باشند.

مورچه ارتشی

مورچه ارتشی

مورچه های ارتشی به دلیل خشونت و خوی درندگی شناخته می شوند. بر خلاف سایر گونه ها، موچه های ارتشی لانه های دائمی نمی سازند، بلکه در مکان ها متفاون کلونی سازی کرده و در مواد مورد نیاز نقل مکان می کنند. این درندگان کوچک در طول روز حرکت کرده و در مسیر خود حشرات و سایر مهره داران کوچک را نابود می کنند. جالب است بدانید که یک کلونی کامل از مورچه های ارتشی می توانند در هر روز 500000 حشره و مهره دار کوچک را بخورند.

زنبور زرد

زنبور زرد

اگر چه بیشتر زنبورهای زرد و بی عسل آفت کشاورزی محسوب می شوند، اما برخی گونه های آن مانند زنبور زرد آلمانی که در شمال آمریکا یافت می شود، به شدت دارای حس خشونت هستند. اگر این گونه از زنبورهای بدون عسل تحریک شوتد، می توانند پشت سر هم نیش دردناک خود را وارد بدن قربانی کنند. این زنبورها عامل تحریک کننده خود را هم نشانه گذاری کرده و دنبال می کنند.

عنکبوت بیوه سیاه

عنکبوت بیوه سیاه

وقتی درباره عنکبوت های خطرناک صحبت می کنیم معمولا نام بیوه سیاه در  بالای لیست قرار دارد. نیش عنکبوت بیوه سیاه به دلیل داشتن نوروتاکسین ها به شدت برای انسان خطرناک است. نوروتاکسین ها به گروهی از مواد گفته می شود که در بدن انسان بافت عصبی را از بین می برد. اگر بعد از گزیده شدن توسط بیوه سیاه بلافاصله نظارت های پزشکی انجام شود، خطر بیوه سیاه به یک درد کوچک خلاصه می گردد.

کرم پیله ساز پشمالو

کرم پیله ساز پشمالو

اگر چه در نگاه اول به شدت بانمک و جذاب به نظر می رسند، اما گول ظاهر آنها را نخورید. پشم کرم های پیله ساز پشمالو تیغه هایی را در خود پنهان کرده است که در صورت تماس با پوست انسان باعث بروز واکنش به شدت دردناک شده و حتی باعث بروز درد در سینه، بی حسی و مشکل تنفسی می شود.

سوسک

سوسک

سوسک ها یکی از شناخته شده ترین حشرات در بحث انتقال بیماری ها محسوب می شوند. این حشرات چندش آور بسیاری از بیماری های خطرناک برای انسان را منتقل می کنند. یک نکته جالب درباره سوسک ها این است که می توانند تا ماه ها بدون غذا و آب هم زندگی کنند.

هزارپای خانگی

هزارپای خانگی

هزارپا یا لب پای خانگی به دلیل چنگک های سمی شان شناخته می شوند. گزیده شدن توسط این حشرات برای انسان ها خطرناک محسوب می شود چرا که باعث بروز درد شدید و ورم کردن ناحیه گزیده شده تا چند روز می شود.

عقرب با نیش پرتابی

عقرب با نیش پرتابی

اگرچه این موجود در دسته حشرات قرار نمی گیرد، اما این گونه یکی از خطرناک ترین انواع عقرب ها محسوب می شود. این عقرب بیشتر در صحراهای آفریقای جنوبی زندگی می کند. ویژگی بارز این نوع عقرب ها، نیش بزرگ و چنگال های نازک شان است. یکی از توانایی های این نوع عقرب، امکان پرتاب زهر توسط دم می باشد. نیش این عقرب می تواند باعث بروز درد شدید، فلج شدن و در نهایت مرگ انسان ها شود.

حشرات قاتل

حشرات قاتل

این نوع حشرات بیشتر به دلیل انتقال بیماری شاگاس شناخته می شوند. این حشرات انگلی بیشتر در مناطق فقیرنشین و روستایی آمریکا قربانی می گیرند.

مورچه گلوله‌ای

مورچه گلوله‌ای

مورچه گلوله‌ای یا گلوله زن نام گونه ای از مورچه هاست که به دلیل درد زیادنیش شان با این نام شناسایی می شوند. بیشتر کسانی که توسط این مورچه گزیده شده اند درد آن را با درد گلوله خوردن مقایسه می کنند. فرد گزیده شده توسط مورچه گلوله‌ای درد شدیدی را احساس می کند که گاهی بیشتر از یک روز هم ادامه دارد.

عنکبوت سرگردان برزیلی

عنکبوت سرگردان برزیلی

این عنکبوت با نام Phoneutria هم شناخته می شود. عنکبوت سرگردان برزیلی در جنگل های استوایی جنوب آمریکا و آمریکای مرکزی یافت می شوند. بر اساس کتاب رکوردهای گینس در سال 2010 این نوع عنکبوت، سمی ترین عنکبوت در جهان لقب گرفته است.

پشه آنوفل

پشه آنوفل

احتمالا نام این حشره را در جدول ها بسیار دیده اید، ناقل بیماری مالاریا و بسیاری بیماری های دیگر. این پشه تاکنون مسئول تعداد زیادی مرگ و میر و همه گیری در مناطق استوایی جهان می باشد.

زنبورهای قاتل

زنبور قاتل

زنبور قاتل یا زنبور آفریقایی شده به دلیل توانایی کشتن انسان ها هنگام حمله مشهور هستند. این گونه زنبورها به عنوان دفاعی ترین زنبورهای جهان شناخته می شوند. دسته این زنبورها با حمله به زنبورهای عسل اروپایی و کشتن ملکه آنها و جایگزینی ملکه خود با آن، کشورهای اروپا را درگیر کرده بودند. هنگام بروز حمله بلافاصله تعداد زیادی از آن ها حالت دفاعی گرفته و آماده می شود که هر موجود بیگانه ای از جمله انسان را از بین ببرند.

کک

کک

کک ها هم مانند برخی حشرات دیگر در این لیست به ذات خود برای انسان خطرناک نیستند، بلکه به دلیل انتقال بیماری های مختلف بین حیوانات و انسان ها، تهدیدی برای سلامتی افراد محسوب می شوند. کک ها ید طولایی در فراگیری های کشنده تاریخ مانند طاعون و… دارند.

مورچه های آتشین

مورچه های آتشین

مورچه های اتشین گروهی از مورچه ها هستند که با سر مسی رنگ و بدن تیره تر شناسایی می شوند. مورچه های آتشین به سمت مهاجم ها اسید فرمیک پرتاب کرده و یا از طریق گار گرفتن آن را به بدن مهاجم وارد می کنند. گزیدگی توسط این مورچه ها می تواند منجر به التهاب، درد شدید و در مواردی مرگ شود.

عنکبوت قهوه‌ای تنها

عنکبوت قهوه‌ای تنها

زهر این عنکبوت بر خلاف بیوه سیاه، نوروتاکسین ندارد. گاز عنکبوت قهوه‌ای تنها با از بین بردن بافت و ایجاد ضایعات عمیق برای انسان مشکل ایجاد می کند. ضایعات پوستی حاصل از گزیدگی این عنکبوت ماه ها زمان لازم دارد تا برطرف شود.

مورچه های راننده یا سیافو

مورچه های راننده یا سیافو

رفتار این مورچه ها بسیار به مورچه های ارتشی شباهت دارد. سر و فک این مورچه ها بزرگ و بسیار قدرتمند است. اگر چه این مورچه ها به تنهایی باعث مرگ انسان نمی شوند اما تعداد زیاد آن ها می تواند برای موجودات مختلف خطرناک باشد.

زنبورهای ژاپنی

زنبورهای ژاپنی

این زنبورهای سرخ بیشتر در مناطق روستایی ژاپن یافت شده و با نام “زنبور گنجشکی بزرگ” هم شناسایی می شوند. این نوع زنبورها خشونت زیادی ندارند و فقط زمان احساس خطر حمله می کنند. زهر این زنبور ها به سیستم عصبی حمل کرده و می تواند با یک نیش یک انسان بالغ را از بین ببرد.

پشه تسه تسه

پشه تسه تسه

این پشه با نام “تیک-تیک” هم شناخته می شود، پسه تسه تسه از خون مهره داران تغذیه می کند. زیستگاه طبیعی این پشه مناطق میانی قاره آفریقا و نزدیک کالاهاری است. این پشه ها ناقل انگل تریپانوزوم می باشند که باعث بروز بیماری خواب در انسان ها شده که در صورت عدم درمان تقریبا در همه موارد منجر به مرگ می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا