یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در علم پزشکی، دستگاه‌های اکسیژن ساز هستند. این دستگاه‌ها برای بیمارانی مناسب است که با مشکل کاهش اکسیژن خون و اختلال در اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن دست و پنجه نرم می‌کنند. اکسیژن سازها بر اساس مکانیزم‌های خاص باعث تغلیظ اکسیژن هوا، سهولت در تنفس بیماران و اکسیژن رسانی به بخش‌های مختلف بدن می‌شوند. خرید اکسیژن ساز و استفاده از آن به علم و تخصص زیادی نیاز ندارد و شما با چند آموزش کوتاه قادر به کار با این دستگاه پزشکی در خانه یا درمانگاه‌ خواهید بود.

اگر قصد کسب اطلاعاتی در زمینه شرایط و نحوه انتخاب اکسیژن ساز دارید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. زیرا در این مقاله از مجله اینترنتی لیست بیست برخی از ویژگی‌های بهترین اکسیژن سازها معرفی شده‌اند.

دستگاه اکسیژن ساز چیست و چه افرادی به آن نیاز دارند؟

اکسیژن ساز وسیله‌ای الکترونیکی است که پس از مکش هوای محیط بیرون اکسیژن را از سایر گازها جدا کرده و آن را در غلظت بالا به ریه‌های بیمار منتقل می‌سازد. یک سری فیلتر وظیفه مکش هوای محیط به درون این تجهیزات را بر عهده دارند. هوای فشرده جهت حذف نیتروژن از دو محفظه غربال مولکولی گذشته و گاز زائد بدون ضرر به محیط باز می‌گردد. این روند مرتبا تکرار شده و اکسیژن از طریق کانول یا ماسک بینی به بیمار می‌رسد. بنابراین افرادی که در تنفس خود دچار مشکل هستند، با خرید اکسیژن ساز به یک منبع بدون وقفه تولید اکسیژن دست خواهند یافت.

اکسیژن درمانی روشی موثر برای درمان بیماری‌های مربوط به ریه و قلب است. بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه، آسم پیشرفته و برونشیت گاهی اوقات با تجویز پزشک مجبور به استفاده از این تجهیزات پزشکی هستند. همچنین اکسیژن ساز گاها توسط افرادی با مشکل کمبود هموگلوبین خون نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته امکان استفاده محدود این وسیله برای افراد سالم به منظور رفع خستگی آن‌ها نیز میسر است. به یاد داشته باشید که میزان اکسیژن مورد نیاز هر فرد توسط پزشک تعیین می‌شود. این معیار با واحد لیتر در دقیقه مشخص می‌گردد.

انواع دستگاه اکسیژن ساز خانگی را بشناسید!

برای بیمارانی که قصد استفاده از اکسیژن ساز را در منزل خود دارند، دو نوع از این تجهیزات پیشنهاد می‌شود. امروزه این دستگاه‌های پزشکی به دو صورت قابل حمل و ثابت در بازار به فروش می‌رسند و هر یک کاربردهای گوناگونی دارند.

  • اکسیژن ساز خانگی ثابت: اکسیژن سازهای ثابت با ظرفیت‌های ۳، ۵، ۸ و ۱۰ لیتر تولید و به بازار عرضه می‌شوند. معیار ظرفیت تولید اکسیژن نشان دهنده حداکثر توان مفید یک دستگاه برای تولید اکسیژن خالص است. این مدل تجهیزات پزشکی به صورت ثابت در گوشه‌ای از مکان مورد نظر شما قرار گرفته و به صورت پیوسته اکسیژن تولید می‌کنند. البته جابه‌جایی این مدل وسایل نیز به واسطه چرخ‌های زیر آن‌ها آسان است؛
  • اکسیژن ساز خانگی قابل حمل یا پرتابل: دستگاه‌های اکسیژن ساز قابل حمل با ظرفیت‌های ۲، ۳ و ۵ لیتر در دقیقه تولید می‌شوند. این مدل تجهیزات پزشکی برای تسهیل در تنفس بیماران در بیرون از منزل کاربرد دارند. عملکرد اکسیژن سازی این دستگاه که چندین سنسور حساس به دم و بازدم دارند، به صورت پیوسته نیست. در واقع بیمار هنگامی که نفس می‌کشد، میزان اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. این ویژگی باعث صرفه‌جویی در مصرف اکسیژن خواهد شد.

اگر بخواهیم این دو مدل اکسیژن ساز را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که نمونه‌های پرتابل تمام قابلیت‌های اکسیژن‌های سازهای ثابت را در حجم کوچکتر ارائه می‌دهند. همچنین این تجهیزات قابل حمل را به دلیل داشتن باتری قابل شارژ داخلی می‌توان در هر مکانی استفاده کرد. بنابراین مسلم است که اکسیژن‌ سازهای پرتابل قیمت بالاتری نسبت به سایر نمونه‌های موجود در بازار دارند.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید پالس اکسیمتر

۷ نکته قابل توجه برای خرید اکسیژن ساز خوب

برای اینکه بهترین دستگاه اکسیژن ساز را انتخاب کنید، باید فاکتورهای متعددی مانند ظرفیت، غلظت و توان ورودی دستگاه را در نظر بگیرید. با انتخاب اشتباه چنین تجهیزاتی نه تنها به بیمار خود کمک نخواهید کرد، بلکه احتمال وخیم‌تر شدن شرایط او نیز وجود دارد.

توجه به جریان اکسیژن

زمانی که می‌خواهید یک اکسیژن ساز برای بیمار تنفسی خود بخرید، باید به میزان اکسیژن LPM مورد نیاز او توجه کنید.

  • برای مثال در صورتی که فردی به بیماری کوید ۱۹ مبتلا شده است و به LPM 5 یا اکسیژن کمتری نیاز دارد، خرید یک کمپرسور الکترونیکی ۵ لیتری برای شما بهترین انتخاب است؛
  • اگر بیمار به میزان اکسیژنی بیش از LPM 5 نیاز دارد، غلظت اکسیژن ۵ لیتری برای او مناسب نیست. در این شرایط باید برای بیمار خود اکسیژن سازی با توانایی تولید LPM 10 اکسیژن خریداری کنید؛
  • به یاد داشته باشید که هر چقدر جریان اکسیژن مورد نیاز بیمار بیشتر باشد، اندازه دستگاه اکسیژن ساز باید بزرگتر باشد.

قابلیت کنترل جریان اکسیژن

در هنگام خرید اکسیژن ساز مهم است، بدانید که آیا امکان کنترل جریان اکسیژن وجود دارد یا خیر. به طور کلی امکان این کار در بسیاری از دستگاه‌های متمرکز کننده اکسیژن با توجه به نیاز بیمار وجود دارد.

  • در سال‌های اخیر، اکثر تجهیزات کمک تنفسی به دلیل افزایش نیاز به کنسانتره اکسیژن تنها روی تنظیم جریان اکسیژن کار می‌کنند؛
  • بهترین کنسانتره‌های اکسیژن توانایی کنترل جریان اکسیژن را از حداکثر جریان به LPM 0.1 دارند.

توجه به میزان غلظت اکسیژن

هوا شامل ۲۱ درصد اکسیژن، ۷۸ درصد ازت و ۱ درصد گازهای دیگر است. دستگاه‌های اکسیژن ساز با فیلتر کردن هوا اکسیژن را از گازهای دیگر جدا کرده و آن را به بیمار می‌رساند.

  • بهترین دستگاه‌های اکسیژن ساز دارای غلظت اکسیژن بیشتری هستند. هر چقدر این مقیاس بیشتر باشد، عملکرد دستگاه بهتر است؛
  • برخی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ادعا می‌کنند که غلظت اکسیژن خون دستگاه‌های اکسیژن ساز آن‌ها ۹۰ درصد است. اما پس از استفاده از این وسایل معلوم می‌شود که سطح غلظت آن‌ها به زیر ۵۰ درصد می‌رسد. بنابراین همیشه برای خرید اکسیژن ساز به سراغ یک برند معتبر بروید؛
  • سطح غلظت اکسیژن با تجزیه و تحلیل اکسیژن نیز قابل اندازه‌گیری است.

ابعاد وزن دستگاه اکسیژن ساز

در کل بهتر است که همیشه اکسیژن سازی با وزن سبک را انتخاب کنید. اما تصمیم‌گیری در این مورد به شرایط زیر بستگی دارد:

  • در هنگام انتخاب اکسیژن ساز وزن وسیله برای افرادی که مجبور به راه رفتن با آن هستند، بسیار مهم است؛
  • برای بیمارانی مانند افراد مبتلا به کرونا که قادر به راه رفتن نیستند، سبک یا سنگین بودن کنسانتره اکسیژن مهم نیست؛
  • اکسیژن سازهای قابل حمل معمولا بین ۲.۵ تا ۶ کیلوگرم وزن دارند، در حالی که کنسانتره‌های خانگی ثابت دارای وزنی بین ۱۰ تا ۲۸ کیلوگرم هستند.

میزان صدای تولیدی دستگاه اکسیژن ساز

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که بهترین اکسیژن سازهای موجود در بازار دارند، میزان کم صدای آن‌ها است. شما نیز باید در هنگام تهیه این وسایل الکترونیکی به صدای دستگاه توجه کنید.

  • عملکرد اکسیژن‌ سازهایی که میزان صدای تولیدی آن‌ها بیش از ۸۰ دسی‌بل است، در طول شب بسیار آزاردهنده است. صدای بلند این وسیال باعث می‌شود که بیماران و اطرافیان آن‌ها در طول شب خواب راحتی نداشته باشند؛
  • میزان صدای ایجاد شده توسط کنسانتره‌های اکسیژن روی بدنه دستگاه یا در قسمت مشخصات فنی آن‌ها درج می‌شود.

میزان ظرفیت اکسیژن ساز خانگی

همانطور که بیان شد، اکسیژن سازهای خانگی در ظرفیت‌های مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند. ظرفیت اکسیژن سازها بیانگر میزان تولید اکسیژن در هر دقیقه توسط دستگاه مربوطه است. در زمان خرید این تجهیزات پزشکی باید به این فاکتور توجه کرد.

  • به طور معمول ظرفیت اکثر اکسیژن سازهای ثابت خانگی ۳، ۵، ۸ و ۱۰ لیتر است. در صورتی که کنسانتره‌های قابل حمل با ظرفیت‌های ۲، ۳ و ۵ لیتری تولید می‌شوند؛
  • شما باید خرید اکسیژن ساز با ظرفیتی متناسب با نیاز بیمار را در اولویت خود قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید دستگاه فشار خون

منبع تغذیه اکسیژن ساز

برای انتخاب دستگاه اکسیژن ساز خوب باید به منبع تغذیه آن نیز دقت کنید. در این خصوص موارد زیر را فراموش نفرمایید:

  • اکسیژن سازهای ثابت معمولا با برق شهری کار می‌کنند. البته برخی از مدل‌های این تجهیزات مجهز به برق اضطراری نیز هستند؛
  • وجود برق اضطراری باعث می‌شود که عملکرد دستگاه در زمینه اکسیژن رسانی به بیماران با قطع برق شهری دچار مشکل نگردد؛
  • دستگاه‌های اکسیژن ساز قابل حمل برای تامین انرژی مورد نیاز خود از باتری استفاده می‌کنند. در این خصوص نوع باتری، ظرفیت و طول عمر آن بسیار مهم است.

در ادامه این مطلب از راهنمای خرید دستگاه اکسیژن ساز توجه شما را به ۲۵ مدل برتر از این نوع محصولات جلب می‌نماییم. ناگفته نماند تمام این اکسیژن سازها از کیفیت قابل توجهی برخوردار هستند و دارای مناسب‌ترین قیمت نیز می‌باشند. شما می‌توانید با کلیک روی هر مورد به اطلاعات بیشتر در خصوص محصول انتخابی‌تان دست پیدا کنید.

متاسفانه در حال حاضر این محصول در سایت دیجی کالا موجود نیست. در صورت موجود شدن لیست آن ها در این قسمت قرار خواهد گرفت.

مراجعه به صفحه اصلی سایت دیجی کالا

ضمن تشکر و امیدواری از مفید بودن این مطلب برای انتخاب و خرید شما، خواندن مطلب راهنمای خرید تب سنج دیجیتال را نیز به شما توصیه می‌کنیم. شما کاربران عزیز می‌توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه هر نوع سوال و نظر خود را با تیم پشتیبانی لیست بیست در میان بگذارید.

مطلب قبلی۲۵ مدل نظم دهنده صندوق عقب جادار و ارزان با خرید اینترنتی
مطلب بعدی۲۲ مدل پشه بند کودک ارزان و باکیفیت با قیمت روز و خرید اینترنتی

دیدگاه خود را ارسال کنید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here